Kontakt telefon: 011/2685-398
Adresa: Miloša Pocerca 13/3
Kozmetika

Čitajte deklaracije kozmetičkih proizvoda

Alverde Hand- Peeling

Sas1319015688_dmal12.1b-alverde-hand-peelingtojci: Aqua, Glycerin, Alcohol*, Hydrated Silica, Sodium Coco-Sulfate, Olea Europea Oil*, Xanthan Gum, Citrus Grandis Extract*, Monarda Didyma Extract, Prunus Armeniaca Seed Powder, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Persea Gratissima Oil*, Maris Sal, Glycine Soja Oil*, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Helianthus Annuus Seed Oil, Cymbopogon Flexuosus Extract*, Tocopherol Ascorbyl Palmitate, Beta carotene, Parfum **, Limonene **, Linalol**, Benzyl Salicylate**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**
*sastojci sertifikovanog organskog porekla
** sastojci iz prirodnih etarskih ulja

 

 

U ovom blogu bavićemo se i edukacijom čitalaca  o tome kako da sami na osnovu deklaracije i sastojaka koji se nalaze u kozmetičkom kremu odaberu proizvod kakav žele.
Danas je u pitanju krem Alverde, za piling ruku sa ekstraktima bergamota (Monarda Didyma Extract) i grejpfuta (Citrus Grandis Extract). Piling zrnaca od morske soli (Maris Sal) i koštica kajsije (Prunus Armeniaca Seed Powder) nežno otklanja odumrle ćelije kože. Dragoceno ulje masline (Olea Europea Oil), avokada (Persea Gratissima Oil) i badema (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) intenzivno neguju kožu i čine kožu ruku svilenkasto mekom. Od biljnih ulja, prisutno je i ulje suncokreta (Helianthus Annuus Seed Oil). Nema sintetičkih konzervansa, ali je prisutno etarsko ulje limunove trave (Cymbopogon Flexuosus Extract) koje može imati ulogu konzervansa. Sodium Coco-Sulfate, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate su surfaktanti najčešće prirodnog porekla, čija je uloga čišćenje i emulgovanje. Hidrated Silica je mineralnog porekla i ima ulogu abraziva i viskozitet povećavajućeg sredstva. Xanthan gum je ugušćivač prirodnog porekla. Dodat je parfem prirodnog porekla, a sastojci Limonene, Linalol, Benzyl Salicylate, Geraniol, Citral, Citronellol su komponente parfema, koje se najčešće nalaze u etarskim uljima i moraju se navesti na deklaraciji, ukoliko su prisutne u određenim koncentacijama, zbog mogućnosti pojave alergijskih reakcija.
Krem se upotrebljava tako što se istisne manja količina na vlažnu kožu i utrlja. Zatim se ispere.

Proizvod nosi oznaku Natrue organic i pogodan je za vegance i vegetarijance (ovo znači da je proizvod setrifikovan u The Natural Cosmetics Association što je međunarodno udruženje za prirodnu kozmetiku.

Previous ArticleNext Article
Urednik časopisa EstetikPro. Nastavnik predmeta Farmakognozija i Kozmetologija u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi. Diplomirani farmaceut specijalista kozmetologije.