Kontakt telefon: 011/2685-398
Adresa: Miloša Pocerca 13/3

Jedan od najvećih sajmova kozmetike u Evropi Cosmoprof Bolonja održan je u periodu od devetnaestog do dvadesettrećeg marta.  Okuplja veliki broj proivođača kozmetičkih proizvoda, aparata, ambalaže i omogućava povezivanje kozmetičkih salona, kozmetičara, distributera i proizvođača širom sveta.
Ovaj jedinstveni sajam posetili smo sa dvadestak članova Udruženja u saradnji sa turističkom agencijom Kompas Turism & travel i poneli divne utiske.
Sa sajma izdvajamo one segmente koji su na nas ostavili najveći utisak.
Manikir – Pedikir – u ovoj oblasti apsolutni hit su nokti kao i tehnike dekoracije. Kako mi pratimo u stopu sve ove novitete, najjači utisak na nas je ostavio jedan novi specifični tretman stopala. Ovaj tretman primenjuje određene hemijske sastojke koji razgrađuju površinske slojeve kože i utiču na keratinizaciju. Naslage se odstranjuju specifičnim alatom bez upotrebe žileta. Cilj tretmana je da se koža neguje, odstrane zadebljanja ali i utiče na proces keratinizacije, kako bi se sprečio nastanak novih hiperkeratoza.
Berberstvo – ponovo se vraća u modu i to na velika vrata, veliki broj izlagača predstavio je luksuzno izrađenu opremu za negovanje muškaraca. Akcenat je stavljen na negovanje i oblikovanje brade i brkova na tradicionalan način, četkice za nanošenje pene napravljene su od najfinije dlake a sam dizajn četkica, držača i posuda je napravljen sa stilom kome je teško odoleti.
Kozmetika – u oblasti kozmetike je bilo mnogo izlagača ali se može reći da se u oblasti aparata usavršava primena ultrazvučne energije, radiotalasa na jednoj strani i na drugoj neinvazivni pristup, tretman kiseonikom i hromoterapijom.
Sa sigurnošću se može reći da naši distributeri kozmetike prate sve tokove i da te aktuelnosti donose na naše tržište kao što su: Algologie, Sybaritic capsule, My star, MCC , Eucerin, PB serumi, Ericson.
Masaža – u oblasti masaže inovacije su se ogledale u dizajniranju opreme, pa su centralno mesto zauzeli vodeni kreveti za masažu i spa-kreveti za uživanje na kvarcnom pesku koji je zagrejan na 32°- 38° celzijusovih stepeni.
Dominaciju uz performans masaže u ritmu muzike, sa kombinacijom masaže bambusovim štapom, vakum masaže pomoću šolja, primene toplih eteričnih ulja, specifičnih pokreta u cilju potpune relaksacije klijenta i sve to na vodenom krevetu u takozvanom programu „see massage“ koju je izvodio Antoinio Cerrone. Postupak masaže je bio pravo uživanje za sve posetioce, a apsolutno smo sigurni da su svi tog momenta poželeli da uživaju u čarima masaže.
Posebno sa ovog sajma izdvajamo da smo po prvi put imali predstavnika iz naše zemlje. Kompanija Prima kozmetika sa svojom linijom preparata Nail System Prima (NSP) predstavila se na ovom prestižnom sajmu i inostranom tržištu. Sve pohvale i čestitke Prima kozmetici.

IMG_8410 IMG_8411 IMG_8418 IMG_8437 IMG_8444 IMG_8445 IMG_8457 IMG_8450 IMG_8476 IMG_8473 IMG_8497 IMG_8496 IMG_8501 IMG_8524 IMG_8534 IMG_8530 IMG_8512 IMG_8517 IMG_8505 IMG_8485