Kontakt telefon: 064/1926-149
Adresa: Miloša Pocerca 13/3, Beograd
Kozmetika

Deset najčudnijih kozmetičkih tretmana

 

Da bi zadovoljili očekivanja klijenata, kozmetički saloni i antiage ordinacije skloni su preterivanju. Tako se u mnogim salonima u svetu mogu probati vrlo čudni a možemo reći i bizarni tretmani. Kod nas se za sada može reći da je to FISH SPA pedikir ali u Londonu i drugim evropskim gradovima spisak je mnogo veći.

1. Pivski pedikir (CRAZY MOUNTAIN PALE ALE PEDICURE)
U slobodnom prevodu možemo ga nazvati pivski pedikir jer protokol traje 50 minuta i podrazumeva potapanje stopala u kupku od piva. Nakon kupke vrši se uklanjanje hiperkeratoza, oblikuju se i poliraju nokti, zatim sledi masaža akupresurnih tačaka i na kraju pakovanje od susamovog ulja. Hotel u čijem se wellnes centru radi ovaj tretman preporučuje ga posle intezivnog i napornog dana hodanja, kada su stopala veoma napeta i bolna.

2. Posvetljivanje kože sprejom
Podrazumeva suprotan proces od potamnjivanja kože airbrash tehnikom. Salon u Istočnom Londonu nudi uslugu posvetljavanja kože u nijansu belog porcelana. Tretman traje 20 minuta a rezultati traju samo jedan dan. Ovaj tretman je popularan u Burlesque zajednici.

3. Akupunktura ledenom maskom
Grk John Tsagaris nudi zamenu za hirurške intervencije podmlađivanja. On je razvio posebnu vrstu tretmana za podmlađivanje koja kombinuje akupunkturu, šiatsu, refleksologiju koju sprovodi preko zamrznute gelirane maske. Ovom tehnikom poboljšava snabdevanje kože kiseonikom, što dovodi do glačanja bora i koža postaje blistavija. Da bi ste ovo iskusili potrebno Vam je 225£.

4. Tretman staklenim čašama20140503112737963796
Ovu drevnu Kinesku terapiju popularizovala je čuvena glumica Gwyneth Paltrow, tretman podrazumeva aplikaciju zagrejanih staklenih čaša direktno na kožu, zbog nedostatka kiseonika u časi se stvara vakum. Ovaj postupak balansira “qi” energiju, poboljšava se cirkulacija i izbacuju se toksini iz tela. Može se koristiti u terapiji išijasa, opstipacije, astme. Pored pozitivnog dejstva na organizam, klijent dobija i crvene pečate.

5. Manikir sa zmijskom kožomsnake-2-e1331381579431
Ovaj bizarni tretman košta 200£ a podrazumeva aplikaciju komadića zmijske kože uzete od živih zmija. Model zmijske kože se aplikuje na nokat a preko njega se stavlja sloj UV gela. Preko toga se nanosi lak u boji ali gravura zmijske kože daje jedinstven dizajn.

 

6. Tretman lica pasuljem
U specijalizovanom holističkom salonu Chi Yu nudi se tretman inspirisan Japanskim pristupom tretmana akupunkture, refleksologije i dr. Njihov tretman lica pasuljem namenjen je osobama koje imaju akne i osetljivu kožu. Lice se trlja prepolovljenim komadićima pasulja, što dovodi do odstranjivanja mrtvih ćelija kože, koja postaje svežija i blistava. Pritom vam terapeut pakuje preostalu smešu maske koju možete iskoristiti za kuvanje.

7. Krioterapija celog tela
Ovaj tretman favorizuju ragbisti jer smanjuje bol u mišićima a podrazumeva rashlađivanje celog tela i glave. Tretman se sprovodi tako što se uđe u komoru čija je temperatura – 80 do – 120 °C. Ovo pokreće imuni sistem, pokreće Vas na borbu i dovodi do euforičnog raspoloženja.

8. „Lomi Lomi“ Havajska masažaimages
Ovu masažu terapeut izvodi šakama, podlakticama i nadlakticama kombinujući pokrete u stilu talasa, koji maze čitavo telo, i pritiska koristeći težinu svog tela. Ova masaža poboljšava cirkulaciju, stvarajući osećaj okrepljenja. Možda sam naziv masaže podseća na neko rvanje ali je ugođaj tokom tretmana nešto sasvim suprotno.

9. Maska sa pčelinjim otrovomWe-need-to-talk-about-bee-venom
Kozmetoterapeut Deborah Mitchell je tradicionalnoj maski od meda dodala pčelinji otrov kako bi poboljšala njeno dejstvo. Ova maska dovodi do poboljšanja tonusa kože.
10. Tretman lica 24 karatnim zlatom15233067-woman-getting-gold-facial-mask
Ova vrsta tretmana vam obećava izgled kože kao kod bebe, gde se listićima 24 karatnog zlata masira koža. Zlato dovodi do stimulacije stvaranja kolagena, zateže i tonizira kožu i naravno ostavlja svetlucavi sjaj. Ovaj tretman spade u rojal tretmane i možete ga dobiti u hotelu Four Seasons , kao priprema za masažu zlatom radi se piling mlečnim kiselinama obogaćenim bakrom.

 

Previous ArticleNext Article
Urednik časopisa EstetikPro. Nastavnik predmeta Farmakognozija i Kozmetologija u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi. Diplomirani farmaceut specijalista kozmetologije.