Obuke

Aparaturna nega lica

 

Udruženje profesionalaca za estetiku i očuvanje zdravlja EstetikPro ima status Javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih za izvođenje programa obuka za aparaturnu negu lica.

Rešenje je izdato od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja br. rešenja 611-00-02313/2017-03 sa datumom 18.05.2018. god.

Ova obuka je jedinstvena i prva na teritoriji Srbije koja ima odobrenje od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kompetencije proizilaze iz programa kozmetički tehničar a program obuhvata teorijsku i praktičnu nastavu u trajanju od 200 časova. Program obuke se izvodi u moderno opremljenom salonu uz primenu najsavremijih aparata i profesionalnih preparata,  izvode je visoko edukovani profesori sa višegodišnjim profesionalnim iskustvom i licencama za rad u nastavi.

Nastava obuhvata rad, iz oblasti aparaturnih tretmana nege, sa strukovnim estetičarem specijalistom medicinske estetike koji kroz veliki broj časova polaznike osposobljava za rad na sledećim aparatima:

 

 • ultrazvučna špatula
 • mikrodermoabrazija
 • fototerapija
 • termoterapija
 • terapija kiseonikom
 • mezoporacija
 • radiotalasni lifting
 • ultrazvuk
 • manuelna i aparaturna masaža lica, vrata i dekoltea

Časovi se realizuju kroz rad na modelima u maloj grupi sa maksimalno 4 polaznika.

 

Obuka obuhvata časove i rad sa primarijusom dr spec. dermatologije kako bi polaznici stekli osnovna znanja o značaju dermatologije u kozmetičkoj nezi. Cilj ovih časova je da polaznici po završetku umeju da prepoznaju određene poremećaje kože kako bi znali ispravno da postupaju u svom samostanom radu.

Za samostalan rad u ovoj oblasti nege jako je važno i dobro poznavanje kozmetičkih preparata i sirovina, zbog toga je obukom predviđen i rad sa farmaceutom spec. kozmetologije. Teme iz ove oblasti su: klase kozmetičkih preparata; kozmetičke sirovne biljnog, životinjskog, mineralnog i sintetičkog porekla; preparati za čišćenje kože, preparati za negu i zaštitu kože (dnevne, noćne kreme, serumi, tonikumi, kreme za zaštitu od UV zračenja…); kozmetičke maske i pakovanja, pilinzi; preparati za masažu.

Kako je cilj obuke da se polaznici osposobe za samostalni rad i usavrše u oblasti nege kože određeni broj časova posvećen je i: prvoj pomoći, bezbednost i zaštita na radu, postupci dezinfekcije i sterilizacije, menađžment i poslovanje.

Po završetku obuke vrši se provera praktičnih veština i teorijskih znanja čime se stiče kvalifikacija i dobija uverenje koje je zvanični dokument sa grbom Republike Srbije. Ovo uverenje vam daje pravo da radite ili otvorite kozmetički salon.

Obuka je namenjena i početnicima koji žele da se upuste u svet primenjene kozmetologije ali i onima koji već rade u kozmetičkim salonima a nemaju adekvatnu diplomu kao i za one koji žele da unaprede svoja znanja i savladaju nove veštine.

Udruženje svim polaznicima pruža podršku prilikom daljeg rada kroz programe radionica, predavanja, kongresa ali i pri otvaranju kozmetičkih salona. Na raspolaganju su Vam naše iskustvo, znanje, poverenje i stučnost.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na br. 066414070 ili putem maila: milica@estetikpro.rs

 

Obuka pedikir – manikir

Obuka pedikir – manikir podrazumeva osposobljavanje polaznika za sprovođenje mera asepse i antisepse, izvođenje postupka manikira, pedikira, režavanje estetskih nedostataka kao što su hiperkeratoze, žuljevi, zadebljali nokti, rešavanje problema uraslog nokta, savladavanje tehnika masaže šake i stopala, dekoracija noktiju. Tokom obuke organizuju se teoriski časovi i rad sa dermatologom.

Obuka traje 114 časova

prirodna-kozmetikaIzrada prirodne kozmetike

Cilj ove radionice je da naučimo šta su to ustvari prirodni preparati i organska kozmetika. Kako kozmetički preparati utiču na funkciju kože i ceo organizam. U čemu je prednost primene prirodne kozmetike. U praktičnom delu radionice naučićemo kako da u vlastitoj kuhinji od potpuno prirodnih sastojaka napravimo finu prirodnu kozmetiku. Na kraju radionice sve preparate koje napravimo možete odneti kući.Na ovoj radionici koristite najnovije sirovine, emulgatore i konzervanse dozvoljene za upotrebu u prirodnim preparatima. Preparate izrađujete sami uz stručan nadzor kako bi kasnije što pre mogli da se upustite u avanturu izrade prirodne kozmetike.

Radionicu vodi Marijana Milosavljević diplomirani farmaceut specijalista kozmetologije. U cenu je uračunat sav potrošni materijal kao i skripta sa receptima.

Radionica se održava nedeljom u trajanju od 4 sata. Prijave na telefon 0641254603

Termini sledećih radionica su: 11. Mart 2018. Nedelja  9-13 h.

Ukoliko želite individualnu radionicu možemo vam izaći ususret!

IMG_8201 IMG_8188  IMG_8206IMG_8185 IMG_8210

Radionica za izradu prirodnih aromatičnih sapuna

Svakog dana upotrebljavamo sapune kako bi sa kože sprali svu prljavštinu i bakterije. U tu svrhu često primenjujemo preagresivna sredstva za čišćenje, koja su danas u širokoj ponudi. Ova sredstva oštećuju našu kožu, ona postaje suva, gruba i sklona iritaciji.

Našu kožu možemo očistiti i na sasvim drugačiji način. Nežno, lagano i sasvim prirodno!

Kako bismo ovo uradili moramo naučiti da pravimo prirodne, biljne sapune. Njih možemo napraviti i u vlastitoj kuhinji. Na ovoj radionici naučićete različite varijacije i tehnike izrade sapuna. Naučićete kako da napravite sopstveni recept koji odgovara samo Vašoj koži i izgleda baš onako kako ste Vi zamislili!

Sapune izrađujete sami uz pomoć i instrukcije Marijane Milosavljević specijaliste kozmetologije.

Termini radionica: 18.mart 2018. Nedelja 9-12 h

Za više informacija telefon: 064 125 46 03; mail: marijana@estetikpro.rs

Za članove Udruženja 20 % popusta!

NOVO!

Radionica izrade prirodnih preparata za ličnu higijenu

all-natural-toothpaste-027-done-470x260Proizvodi za ličnu higijenu kao što su dezodoransi i paste za zube sadrže veliki broj supstanci koje mogu imati štetne posledice po naše zdravlje. Šta to one sadrže i kojimsupstancama iz prirode možemo da ih zamenimo saznaćete na ovoj veoma korisnoj radionici. Pravićemo dezorans i pastu za zube koje mogu koristiti čak i deca. Sve što napravimo nosite kući kako bi isprobali i uverili se u kvalitet. Radionica traje 3 sata. U cenu je uračunata skripta i sav potrošni materijal.

Za više informacija telefon: 064 125 46 03; mail: marijana@estetikpro.rs

images-2Za članove Udruženja 20 % popusta!

Termin: informacije na 0641254603

Tehnologija kozmetičkih preparata

Kurs je namenjen onima koji žele da pod stručnim vođstvom nauče osnovne, ali i neke od savremenih tehnika izrade kozmetičkih proizvoda, i onima koji žele da naprave proizvode za vlastitu upotrebu i tako kozmetičkom proizvodu daju vlastitu notu. Ideja celog ovog kursa je da polaznicima približi teoretska znanja o osnovnim sirovinama, komponentama i tehnološkim postupcima i načinima izrade kozmetičkih proizvoda. Svi polaznici će proći i praktičnu obuku, i na taj način će teorijska znanja pretvoriti u praktična. Teorijski i praktičan deo kursa se odvija pod stručnim vođstvom predavača specijaliste kozmetologije koji poseduje dugogodišnje iskustvo u formulisanju i izradi kozmetičkih kremova.

Novosti: Na vas zahtev počeli smo i održavanje individualnih kurseva prema vašim potrebama. To znači da kurs i teme prilagođavamo vašem znanju i iskustvu, podsećamo vas i obogaćujemo vaše znanje.

Vi birate temu, da li želite kurs izrade kozmetike koji je sveobuhvatniji u odnosu na onaj koji se drži regularno ili možda kurs izrade prirodnih šampona za kosu ili pak kozmetike za muškarce, pomada za negu kose i sl. Kao i svi kursevi koje držimo i ovi imaju obavezan teorijski deo i praktičan deo koji vodi Marijana Milosavljević diplomirani farmaceut specijalista kozmetologije, nastavnik Farmakognozije i Kozmetologije. Obezbeđen sav potrošni materijal.

Kurs traje jedan ili dva dana po 4-5 h u zavisnosti od vaših potreba. Zato nam se javite da se dogovorimo.

Za one koji nisu iz Beograda možemo obezbediti i smešataj u blizini mesta održavanja kursa.

Kontak: 064 125 4603  mail: marijana@estetikpro.rs

Termin: po dogovoru

 NOVO!

Škola lepote za tinejdžere

teenage girl in her bedroom putting on lipstick

Neka vaše tinejdž godine budu zabavne, srećne i pune uživanja.

Tinejdžersko doba predstavlja veoma osetljiv period razvoja mladog čoveka. U ovom periodu počinju da se javljaju prve nepravilnosti na koži, bubuljice, mitiseri, akne. Devojčice počinju da eksperimentišu sa šminkom (ponekad i preterano) ali i sa sređivanjem noktiju. Veoma često mogu nastati ozbiljni problemi koji su uzrokovani neadekvatnom negom, korišćenjem agresivnih preparata, istiskivanjem mitisera i bubuljica, korišćenjem teških pudera. Ovu radionicu smo osmislili kao mesto gde će tinejdzeri moći da se praktično upoznaju sa time kako da održavaju ličnu higijenu, neguju kožu, kako da se pravilno našminkaju u skladu sa svojim godinama. Nastala je kao odgovor na veliku zainteresovanost učenika koji su dolazili u posetu Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi. Vode je upravo nastavnici ove škole, stručnjaci iz ove obalasti koji već rade sa decom tako znaju šta je to što interesuje tinejdžere i koji su njihovi problemi. U cenu su uključeni sav materijal kao i mala skripta podsetnik kako se negovati.

Teme:

 • Moja koža-kako da je negujem, koje kremice i losione da koristim
 • Šta se sve to nalazi u jednoj kremi
 • Šminkakako da se šminkam u toku dana, a kako kada idem na žurku
 • Zdravlje je u svim oblicima, veličinama i bojama-hranimo se zdravo
 • Vežbanjem do idealne figure
 • Budi pozitivan, zauzmi stav i izgradi samopouzdanje

Radionica traje 2 meseca. Održava se subotom u trajanju od 2 h. rad je malim grupama.

Uskoro ćemo objaviti i detaljan plan i program.

 

Seminar: Upotreba lekovitog bilja u kozmetičkim i dermatološkim preparatima

Imperativ savremenog načina života je što duže očuvati vitalnost, zdrav i mladalački izgled kože. Zato je zaštita i nega kože neophodna i mnogo efikasnija nego naknadno saniranje promena na njoj. Takođe sve je prisutniji trend kupovine i upotrebe prirodnih proizvoda, biljne kozmetike i biljnih lekova. Primena biljnih ekstrakta ima izvesnih prednosti u odnosu na upotrebu izolovanih biljnih sastojaka. Korišćenje nekih ekstrakata nosi rizik od pojave neželjenih efekata pa je pogrešno verovanje da su biljni preparati apsolutni bezbedni.

Seminar je namenjen svima onima koji žele da obnove osnovne pojmove iz anatomije i patologije kožnih oboljenja, zatim da obogate znanja o osnovnim farmakološkim aktivnim sastojcima biljnih droga, mehanizmu njihovog delovanja i primeni u fitoterapiji. Biće reči i o potencijalu biljnih ekstrakta korišćenih u „аntiageing” kozmetici, i njihovim dozvoljenim koncentracijama u fitopreparatima za topikalnu primenu. Na ovom seminaru upoznaćete se i sa najčešćim neželjenim efektima koji su posledica neznanja i neadekvatne upotrebe fitokozmetike i biljnih preparata.

Seminar traje 6 sati.

IMG_7813 IMG_7815 IMG_7819 IMG_7820 IMG_7823

 

Kultura nege lica i tela

 

Autor: Vera Savić

Knjiga koja obuhvata sve informacije vezane za negu osetljive kože. U njoj možete pronaći koji su to biljni ekstrakti koje treba koristiti, kako ih napraviti i na kraju kako negovati kožu lica i tela.

Preporučena je od strane profesora sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu

Cena :800 din

 

Funkcionalna hrana i lekovito bilje

Autori: Aleksandra Mišan, Ivana Arsić, Sofija Đorđević, Vanja Tadić, Đorđe PsodorovFunkcionalna hrana 001

Monografija koju je izdao Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, a napisali je naši eminentni doktori nauka. Razvoj nove grupe prehrambenih proizvoda, koji označavamo kao funkcionalna hrana, otvara mogućnost za još širom upotrebom biljnih sirovina u prehrambenim proizvodima u kojima lekovito bilje ispoljava određeni pozitivni uticaj na zdravlje potrošača. S obzirom da zdrava hrana postaje sve popularnija, u ovoj knjizi možete pronaći veoma korisne podatke o samoj zakonskoj regulativi koja definiše funkcionalnu hranu, načine primene i dobijanja biljnih ekstrakata kao i efekte koje određene biljne ispoljavaju, i na koji način način ih možete koristiti u ishrani. Za nutricioniste i sve one koji žele da se hrane i žive zdravo.

Cena: 1400 din

 

Kozmetički leksikon

Autor: mr Milijanka NikitovićLeksikon

Da li ste se ikada zapitali kakve sve sastojke sadrži vaša omiljena krema, losion ili maska za lice? Da li znate šta stavljate na svoju kožu?

Uz leksikon kozmetoloških sastojaka mr Milijanke Nikitović saznaćete šta se nalazi u kozmetičkom preparatu koji koristite.

Ova knjiga namenjena je svima onima koji se posredno ili neposredno bave kozmetikom i kozmetologijom, kao i korisnicima koji žele nešto više da saznaju o prirodi sastojaka u preparatima koje upotrebljavaju za negu svoje kože, tela i kose.

Cena: 1200 din

 

Vodič kroz profesionalnu kozmetiku

vodic MilijankaAutor: mr Milijanka Nikitović

Na jednom mestu predstavljeni su svi postupci-tretmani koji savremenoj ženi pružaju adekvatnu negu, lepši izgled i potpunu relaksaciju. Sadržaj knjige je koncipiran tako da pomaže i olakšava pristup određenim i nepoznatim
kozmetičkim procedurama u kozmetičkom salonu, a početnika-kozmetičara postupno i stručno uvodi u osnovne zakonitosti kozmetičkog rada.

Cena: 1200 din

 

Kozmetologija

Autor: dipl ph. Senka Mazićkozmetologija-II

Veoma obimna i savremena knjiga u kojoj možete pronaći sastav, izradu, svojstva, dejstvo i primenu kozmetičkih preparata. Sveobuhvatno je prikazano dejstvo različitih supstanci koje se koriste za izradu preparata i izvođenje kozmetoterapijskih procedura, kao i postupci koji se primenjuju radi nege, odnosno održavanja funkcije i otklanjanja nedostataka sa kože.

Cena: 2000 din.

 

 

Manuelna lifna drenaža

Autor: Senka Mazićnaslovne-strane

U ovoj knjizi sa slikama u boji prikazani su pristupi manuelnoj limfnoj drenaži koja je najbrži, najzdraviji i najprijatniji način da rešite problem teških i otečenih nogu i da poboljšate limfnu i vensku cirkulaciju! S obzirom na višestruku korist od limfne drenaže u tretmanu celulita, bolnih oteklih nogu i sličnih stanja ova knjiga se preporučuje svima koji se bave masažom i kombinuju različite tehnike za poboljšanje stanja svojih klijenata.

Cena: 1000 din

Estetske procedure

Autori: Sanja Mazić- Radovanović, Senka Mazić, Nevena VujasinovićEstetske procedure 001

Sređivanje noktiju ili manikir je jedna od najtraženijih profesija. Ova knjiga je namenjena upravo onima koji žele da se profesionalno bave manikirom i pedikirom. U samoj knjizi zastupljene su različite teme, od opreme koja Vame je potrebna, sprovođenja mera asepse i antisepse, manikir tretmana, masaže ruku, estetske procedure u dekoraciji nokta, nadogradnja noktiju, promena na stopalima, pedikir procedura, depilacije. Celokupnu knjigu prate praktične vežbe i slike u boji koje detaljno pojašnjavaju svaku proceduru.

Cena: 1000 din

 Savremena Ajurveda

Autori: Hari Šarma, dr. Kristofer Klark

Priredila: Prim. dr.Verica Lela Ilićimg_1372m

„Savremana Ajurveda“  predstavlja pouzdan medicinski vodič u beskrajno područje Ajurvede, za lekare i zdravstvene stručnjake zainteresovane da upoznaju najstariji medicinski sistem na svetu.
Organizovan u 13 poglavlja, ovaj jedinstveni priručnik pruža puno razumevanje ključnih ajurvedskih principa, uključujući ajurvedsku fiziologiju i anatomiju, patogenezu i dijagnozu, ishranu i varenje, ritmove prirode, pančakarmu (terapije pročišćavanja), kao i primene Ajurvede u različitim područjima kao što su pedijatrija, ginekologija i dr.

Cena: 1200 din

Sve knjige možete poručiti na tel: 064 125 46 03 ili 066 414070

Ili putem maila marijana@estetikpro.rs; milica@estetikpro.rs

 

U cenu nisu uračunati troškovi slanja knjige.

Ukoliko ste iz Beograda možemo se dogovoriti oko preuzimanja knjige.

 

PUTOVANJA

Udruženje  je organizovalo posete regionalnim sajmovima kozmetike i opreme. Na jednom od najvećih evropskih sajmova Cosmoprof u Bolonji  bili smo u martu mesecu. Kako smo se proveli i šta smo sve videli možete pogledati ovde i na našoj facebook stranici.

Za sve članove Udruženja obezbedili smo 10 % popusta na aranžmane, kao i mogućnost putovanja u grupi posvećenih, zainteresovanih i zanimljivih ljudi i profesionalaca. Samim tim mogućnost širenja poznanstava i  poslovnih kontakata se povećava.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju i organizaciju ovakve vrste putovanja molimo Vas da nas kontaktirate putem maila milica@estetikpro.rs; marijana@estetikpro.rs ili na telefon 066 414 070; 064 1254603.

Ovo su samo neke od mogućnosti za putovanja!

Jubilarni 50-ti sajam kozmetike Cosmoprof mart 2017! Program putovanja možete preuzeti ovde.

CPBO17_slider_web_1140x5502

ZA ČLANOVE UDRUŽENJA:

* 10 % POPUSTA

* KUPOVINA KARATA PO POVOLJNIJOJ CENI

* PUTOVANJE U GRUPI

* PLAĆANJE U RATAMA

Kontakt: 064 1254603

Cosmoprof 2016!Cosmoprof

Beauty Forum

Beautyeurasia

 

 

AHA akne aktuelno alpska ruža antiagae bb kreme bilje biljke biljna ulja bizarno cc kreme deklaracija derm dermatolog dezodoransi dijeta DNK dobijanje fizička aktivnost gubitak kilograma gutak težine hemijski piling hidrantna hit hrono ishrana ishrana jabuka JPOA kiseonik kozmetika kozmetički tretmani koža krema za ruke lepota matične ćelije moderno mršavljenje najbolja nedostaci kože nega kože nutraceutici oboljenje obuka za kozmetičara obuke oksigenoterapija organsko paste pH podmlađivanje prirodna prirodna kozmetika prirodno priznata obuka psorijaza puder radionice radna knjižica resveratol sapuni sastav standardi suva telomeraze terapija kiseonikom tretman tretmani vino voda voćne kiseline zdravlje zubi škola