Kontakt telefon: 011/2685-398
Adresa: Miloša Pocerca 13/3

HEP FREE BADGE

Zbog postojećih problema, nerazumevanja načina prenosa virusnih i drugih infekcija, straha, ne poznavanja mera zaštite odlučili smo da organizujemo dvodnevni seminar sa radionicom pod nazivom “HEP FREE BADGE”. Seminar je organizovan u saradnji sa Udruženjem Hronos.

Prva radionica je realizovana 10. i 11. oktobra u Farmaceutsko – fizioterapeutskoj školi u Beogradu. Radionica je bila besplatna i ograničena je na 30 polaznika, prednost su imali članovi Udruženja.
“HEP FREE BADGE” je radionica koja ima za cilj da podigne svest o rizicima sa kojima se svakodnevno susreću radnici u kozmetičkim salonima, da ih podseti koje su to mere pomoću kojih mogu da zaštite sebe ali i druge, i da budu pravi profesionalci u svom poslu i društveno odgovorni.
Učesnici su na predavanjima mogli da saznaju mnogo toga između ostalog: o samim infektivnim bolestima, vrstama hepatitisa, načinu prenošenja, simptomima bolesti, reakciji okoline, ali i kroz kakav košmar prolazi oboleli od hepatitisa. Da li osoba može da bude obolela, a da godinama ne zna? Kako se zaštititi? Koje su to mere koje možemo i moramo sprovoditi u salonu kako bi smo zaštitili sebe ali i druge? Da li smemo da u salonu odbijemo klijenta obolelog od hepatitis? Koja su zakonska akta koja regulišu prava klijenata?
Predavači su bili:
– Asistent Dr Ksenija Bojović, infektolog
– Dr Lela Ilić, epidemiolog
– Uroš Rajaković, psiholog
– Dušan Rajaković, pravnik
– Ivana Dragojević, predsednica udruženja Hronos
– Dr Ana Kostić
– Dip.farmaceut Marijana Milosavljević
– Strukovni kozmetičar – estetičar Milica Ignjatović

IMG_8988       IMG_9007        IMG_9032        IMG_9025

Vrlo važno je istaći da postoji veliki broj kolega koje vrlo odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao ali smo mi za ovu priliku izabrali jedan takav primer i rešili da vam ga predstavimo kao uzor. U pitanju je salon   “Bubamara” na Dorćolu , a ceo protokol pripreme i održavanja pribora postavila je Buba – Ljubinka Dromljak, specijalista za pedikir – manikir.
U njenom salonu se veoma polaže na postupak čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije instrumenata. Veliku pažnju nam je privuklo i to, što su instrumenti obeleženi inicijalima ,tako da svaki pedikir – manikir tehničar snosi odgovornost i brine o svojim instrumentima za rad. Kada vidite tako pedantan salon i veliku brigu pa čak do najsitnijih detalja kao što je odlaganje upotrebljenog materijala: žileta za skalpel i kredo, igala i staklenih ampula u posebnu ambalažu i njegovo odnošenje od strane službe koja se brine za njegovo propisno uništenje i zaštitu životne sredine, onda takve kolege zaista zaslužuju svaku pohvalu.