Kontakt telefon: 011/2685-398
Adresa: Miloša Pocerca 13/3

magick-8367RtIftnmc3HTB

Kao osnivači Udruženja i stručnog časopisa EstetikPro, bili smo u prilici da se susretnemo sa različitim problemima struke. Jedna od njih je svakako i bezbednost na radu tj. kozmetičkom i estetskom centru.

Danas je sve veći broj salona koji pruža usluge manikira, pedikira, nadogradnje noktiju, mikrodermo abrazije, trajne šminke, japanske metode izrade obrva, mezoterapije, tretmane lica sa komedoekspresijom. Ove procedure u kojima je rizik od abrazije sluzokože, oštećenje kože i pojava krvarenja prisutan,  a samim tim i mogućnost infekcije velika, nisu regulisane zakonom u Srbiji.

Iz tog razloga smo sa Udruženjem za pomoć obolelima od hroničnih virusnih hepatitisa Hronos pokrenuli  dugoročni projekat čiji je cilj izmena zakonske regulative i edukacija pružaoca usluga. Dugoročni cilj je da se standardizuju procedure u kozmetičkim salonima po nivoima obrazovanja kao i pravilnik o zaštiti na radu zaposlenog i klijenta u ovakvim objektima.
Država Srbija nema podatke vezane za procenu rizika u Kozmetičkim salonima ali Udruženje Hronos smatra da su gore navedeni podaci alarmantni i da je realizacija ovakvog projekta kao početak rešavanja ove problematike, neophodna.

Prvi korak u skretanju pažnje na ovako bitan problem je obeležavanje Svetskog dana obolelih od hepatitisa 01.08. 2015. na Adi Ciganliji od 10-12h.

IMG_8812 IMG_8815 IMG_8817 IMG_8811

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/579857/Lekari-savetovali-Beogradjane-na-Adi-Ciganliji-Hepatitis-mozete-dobiti-i-kod-manikira

Od septembra meseca će uslediti  dvodnevne edukacije svih zainteresovanih profesionalaca.

 

HRONOS-logo