Kontakt telefon: 064/1926-149
Adresa: Miloša Pocerca 13/3, Beograd
Kozmetika

Izmene vezane za sanitarni pregled

Драге колеге,

само да вам скренемо пажњу да је измењен протокол санитарног прегледа.
Санитарни прегледи су регулисани важећим законским прописима – Законом о заштити становништва од заразних болести (Сл. гласник РС број 15/2016) и Правилником о обавезним здравственим прегледима одређених категорија запослених лица у објектима под санитарним надзором, обавезним и препорученим здравственим прегледима којима подлежу одређене категорије становништва, (Сл. гласник РС број 3/2017.)

Обавезу санитарног прегледа имамо сви ми који радимо на пословима: пружања хигијенске неге и улепшавања лица и тела и на пословима пружања немедицинских естетских интервенција којима се нарушава интегритет коже, јавна купалишта, „wellness“ центри, берберске, фризерске, масерске, педикирске, маникирске, козметичке услуге, као и услуге депилације, тетоваже, пирсинга и сл. као и на пословима производње козметичких средстава.

Такође, санитарни преглед морају урадити и лица која у току школовања обављају обавезну праксу на наведеним пословима,a здравствени преглед се изводи под истим условима, у роковима и на начин прописан за лица запослена на тим пословима.

Измене се огледају у томе да се сада санитарни преглед мора радити на шест месеци, да је неопходно понети на преглед 2 узорка столице а на самом прегледу узимају се и брисеви.. Цена прегледа је такође измењена, сада је 1900 дин.

Уколико сте обавили преглед по старом правилнику он вам важи годину дана то јест до истека датума а након тога сте у обавези да преглед радите на сваких 6 месеци.
Са собом је неопходно понети, за обављање здравствених (санитарних) прегледа:
– личну карту
– новац или гарантно писмо
– 2 узорка столице

Преглед се обавља у Градском заводу за јавно здравље, Београд , ул. Булевар деспота Стефана бр. 54
Радно време обављања здравствених прегледа:
– радним даном 7:15-17:30
– суботом 7:15 – 11:00
Издавање санитарних књижица
– радним даном од 10:00-17:30 (сем суботе)
Обавештења о здравственим (санитарним) прегледима
Телефон: 011/2078-727

За територију Јужнобачког округа надлежан је Институт за јавно здравље Војводине. Санитарни прегледи се обављају у Одељењу за здравствени надзор Центра за контролу и превенцију болести (први спрат). Потребне информације могу се добити на телефон 021/4897-830.

Институт за јавно здравље у Нишу може да обавља санитарне прегледе за кориснике који живе и/или раде на подручју Нишавског и Топличког округа.
Санитарни прегледи обављају се у Институту од понедељка до петка од 8,00 до 10,00 часова, а овера санитарних кнјижица истим данима од 12,00 до 13,00 часова. Информаци можете добити на телефон: 018/4231-568

sanitarni

Previous ArticleNext Article