Kozmetika
Izmene vezane za sanitarni pregled

Izmene vezane za sanitarni pregled

Драге колеге,

само да вам скренемо пажњу да је измењен протокол санитарног прегледа.
Санитарни прегледи су регулисани важећим законским прописима – Законом о заштити становништва од заразних болести (Сл. гласник РС број 15/2016) и Правилником о обавезним здравственим прегледима одређених категорија запослених лица у објектима под санитарним надзором, обавезним и препорученим здравственим прегледима којима подлежу одређене категорије становништва, (Сл. гласник РС број 3/2017.)

Обавезу санитарног прегледа имамо сви ми који радимо на пословима: пружања хигијенске неге и улепшавања лица и тела и на пословима пружања немедицинских естетских интервенција којима се нарушава интегритет коже, јавна купалишта, „wellness“ центри, берберске, фризерске, масерске, педикирске, маникирске, козметичке услуге, као и услуге депилације, тетоваже, пирсинга и сл. као и на пословима производње козметичких средстава.

Такође, санитарни преглед морају урадити и лица која у току школовања обављају обавезну праксу на наведеним пословима,a здравствени преглед се изводи под истим условима, у роковима и на начин прописан за лица запослена на тим пословима.

Измене се огледају у томе да се сада санитарни преглед мора радити на шест месеци, да је неопходно понети на преглед 2 узорка столице а на самом прегледу узимају се и брисеви.. Цена прегледа је такође измењена, сада је 1900 дин.

Уколико сте обавили преглед по старом правилнику он вам важи годину дана то јест до истека датума а након тога сте у обавези да преглед радите на сваких 6 месеци.
Са собом је неопходно понети, за обављање здравствених (санитарних) прегледа:
– личну карту
– новац или гарантно писмо
– 2 узорка столице

Преглед се обавља у Градском заводу за јавно здравље, Београд , ул. Булевар деспота Стефана бр. 54
Радно време обављања здравствених прегледа:
– радним даном 7:15-17:30
– суботом 7:15 – 11:00
Издавање санитарних књижица
– радним даном од 10:00-17:30 (сем суботе)
Обавештења о здравственим (санитарним) прегледима
Телефон: 011/2078-727

За територију Јужнобачког округа надлежан је Институт за јавно здравље Војводине. Санитарни прегледи се обављају у Одељењу за здравствени надзор Центра за контролу и превенцију болести (први спрат). Потребне информације могу се добити на телефон 021/4897-830.

Институт за јавно здравље у Нишу може да обавља санитарне прегледе за кориснике који живе и/или раде на подручју Нишавског и Топличког округа.
Санитарни прегледи обављају се у Институту од понедељка до петка од 8,00 до 10,00 часова, а овера санитарних кнјижица истим данима од 12,00 до 13,00 часова. Информаци можете добити на телефон: 018/4231-568

sanitarni

Share this Story

Related Posts

Leave a Reply