Savremeni principi nege kože u estetskoj medicini i kozmetologiji proleće/leto

23.04.2017.

Hotel Metropol Palace, Bulevar Kralja Aleksandra 69, Beograd.

 Drugi po redu kongres Udruženja EstetikPro održan je u ekskluzivnom prostoru hotela Metropl Palace u Beogradu.
Sam prostor luksuznog hotela je doprineo nezaboravnoj atmosferi koja je vladala tokom samog kongresa. Kongres je na jednom mestu okupio veliki broj izlagača koju su učesnicama ponudili neka sasvim nova rešenja i trendove u nezi kože i koleginice estetičare kozmetičare koje prate novitete, primenjuju ih i nude vrhunske usluge u svojim salonima.
Ovim smo dokazali da se u Beogradu žene mogu negovati podjednako dobro i kvalitetno kao bilo gde u svetu.
 Na ovom skupu je bilo reči i praktičnog prikaza kako se savremeno rešavaju problemi uraslih noktiju pomoću aparaturnog pedikira  Ionto Suda i stavljanja proteze na nokat, što možete uraditi u salonu Sanja. Direktno iz Grčke nam je predstavljena kozmetika Juliette Armand čije rezultate primene na koži možete videti odmah. Španska kozmetička kuća MartiDerm nam je predstavila medicinske preparate za profesionalnu primenu i patch sisteme za nestajanje bora oko očiju. Gošća iz Nemačke Jasmin Grosh nam je predstavila prednosti i praktičnu primenu Green Peel preparata i podsetila nas na obeležavanje jubuleja nastanka BB kreme koju je upravo lansirao Dr. Shrameck.
Većina je čula za depilaciju ili epilaciju šećernom pastom. Ko je probao ovu metodu zna o prednostima i konforu koju ona pruža. Sada nam iz Skandinavije stiže potpuno prozirna pasta dobija najnovijom tehnologijom čime je procedura depilacije daleko jednostavnija a sama pasta praktičnija za rad. Posebno su interesantni proizvodi za usporavanje rasta dlake na bazi enzima.
Microneedling je metoda koju su nam predstavili iz firme Vox trade. Ova savremena metoda omogućava daleko bolje i brže prodiranje aktivnih supstanci do derma a daleko je konfornija u odnosu na dermapen.
S obzirom da se bliži leto bilo je reči i o preparaima i aparatima za mršavljenje i tretman celulita koji su nam predstavili firma Bioclinique labs i Vecom Beauty system.
Specijalna gošća Dr Ioanna Batsiaollu nam je govorila o primeni kolagena tj Beauty Colagena kao nutriceutika za održavanje mladalačkog izgleda kože.
Dr farm sci Danijela Pecarski nas je podsetila zašto je važno koristiti prirodnu kozmetiku koje su njene prednosti ali nas je i upozorila na mogućnost ne adekvatne primenei rizike koje to sve nosi.
Na kraju nam je  Dr Nemanja Petrović predstavio PlasmaVit regenerativno sredstv u medicinskoj kozmetologiji.
U našoj galeriji fotografija možete pogledati delić atmosfere koja je vladala za vreme kongresa.