Kontakt telefon: 064/1926-149
Adresa: Miloša Pocerca 13/3, Beograd
Kozmetika

Zašto treba raditi kozmetičke tretmane?

Svako vreme nosi svoje trendove, ne samo u pogledu oblikovanja kose ili obrva već možemo sasvima sigurno reće u načinu života.  Pa tako i mi danas imamo veliku paletu instant tretmana koji se idealno uklapaju u naše užurbane živote sa velikim akcentom da nemamo dovoljno vremena, različiti serumi koji se ubrizgaju u letu sa brzim i efikasnim rezultatima je nešto što veliki broj žena i muškaraca obožava ali ima i onih koji ove tretmane ne vole ili ih se plaše.

Sve u svemu neću kritikovati ni jedne ni druge, izneću samo svoje mišljenje zbog čega treba negovati kožu klasičnim tretmanima u prijatnom ambijentu kozmetičlkih salona.

Starenje je proces koji se odvija praktično na dva fronta, jedan je genetski to je ono što nam je bogom dano, kakav nam je tip kože, njena debljina, mimika i kako će i kojim tempom koža stariti – prirodno starenje. Drugi front je fotostarenje a to je starenje kože koje nastaje pod uticajem različitih spoljašnjih agenasa ali od svih njih najštetnije za kožu je sunce. Upravo na oštećenja kože, koja nastaju usled delovanja štetnih faktora iz spoljašnje sredine, možemo delovati tako što će mo sprečiti njihov nastanak, umanjiti ih ili čak i ukolniti ako nastanu. Karakteristike fotooštećene kože su: neujednačena boja kože, tamne flekice i keratoze, prošireni kapilari, izražene bore, koža je tanka i mlohava.

E sad protiv starenja se svako bori na svoj način pa tako ako ste uradili botoks ili ste ubrizgali filere niste zaustavili procese starenja koji se odvijaju u koži, potkožnom tkivu i mišićima lica . Takođe niste sprečili mogućnost dehidratacije kože, niste obezbedili sintezu novih kolagenih vlakana koja su odgovorna za čvrstinu kože i tako dalje.

Sa druge strane imate i onih klijenata koji se uredno neguju ali nisu zadovoljni, vide se borice i starenje nije prestalo.

Da da, tako vam je to ma šta radili starenje neće prestati, odvija se stalno i ne možemo ga zaustaviti ali možemo se lepo negovati kako bi koža izgledala što bolje a mi bili zadovoljniji.

Stariti u skladu sa svojim godinama na lep i prirodan način.

short-hairstyles-over-50-hairstyles-over-60-short-haircut-for-

Short Hairstyles For Women Over 50 With Fine Hair

Zar nije divna sa svim svojim borama, oči i osmeh govore sami. Negovana, lepa, samosvesna žena puna samopouzdanja prava DIVA.

Upravo to možemo postići kozmetičkim tretmanima.

Kozmetički tretman neguje vašu kožu tako što odstranjuje izumrle ćelije na površini kože, podstiče je da se regeneriše kako bi bila mekana i glatka, hidrira je, obezbeđuje aktivne sastojke koji podstiču regeneraciju dubljih slojeva kože, sprečava nastanak hiperpigmentacija ili ih umanjuje ukoliko već postoje. Masaža ubrzava cirkulaciju stimulativno deluje na trofiku mišića i naravno relaksira. Mirišljava ulja i divne maske dok vi ležite i uzivate u svojih sat ili sat i po vremena je neprocenljivo za regeneraciju čitavog vašeg organizma a da pritom još i dobijete besplatnu psihoterapiju, jer pravi kozmetoterapeuti su prave dame sa kojima možete razgovarati o svemu pa i o svojim ličnim problemima, one će vas pažljivo slušati i pritom negovati ali i bodriti.

Pravi kozmetički tretmani uz savet za pravilnu negu kože u mnogome će poboljšati izgled vase kože i ako tu činjenicu nećete moći da proverite. E sad za razliku od nas većine neki imaju svoj par tj imaju svog blizanca pa kao odraz u ogledalu mogu uočiti razlike u koži. Blizanci imaju isti genetski material tj istu startnu poziciju ali se na njihovim kožama očitava njihov stil života kao i to da li je koža negovana ili nije.

9CZNEB6 rhinoplasty20140730_06a slideshow_480 ss-091019-Twins_11A-combo.grid-7x2

Faces of aging. (Dr. Bahman Guyuron)

Slike su preuzete sa interneta iz istraživanja koje se upravo bavilo fotostarenjem kože i na koji način možemo sprečiti starenje tj kako da izgledamo mlađe. Pa upravo gledajući ove slike možete izvesti zaključke ko je negovao kožu, ko je o njoj vodio računa, ko je imao skladniji život.

Pa ukoliko želite drage moje, da dostignete maksimalan učinak, sasvim sigurno je da vam je neophodna profesionalna kozmetička nega kako bi se sačuvala jedrina i tonus kože, takođe morate izbegavati zadimljene prostorije, naravno cigarete i alkohol nikako, obavezan šešir za vreme toplih dana, redovno i dovoljno sna, i organizovati sebi mala zadovoljstva kao što je sat vremena u nekom lepom ambijentu kozmetičkog salona. Odluku o vrsti tretmana najbolje je doneti u saradnji sa kozmetoterapeutom jer će on pregledom uočiti štaje je to vašoj koži potrebno što je jako važno jer će te samo tako dobiti najbolje za vašu kožu.

Ukoliko nemate svog terapeuta ili bi ste hteli da se posavetujete sa nekim ili dobijete samo preporuku slobodno nas kontaktirajte. U okviru našeg udruzenjaEstetikPro na adresi Miloša Pocerca 13/3 organizovali smo klub ljubitelja kozmetičkih tretmana i ponedeljkom od 16 do 19h možete doći na besplatan pregled kože i jedno kozmetičko savetovanje a ja i moje saradnice će mo se potruditi da vam objasnimo sve prednosti kozmetičkih tretmana i pravilne nege. Ukoliko niste iz Beograda možete nas kontaktirati takođe a mi će mo pronaći naše stručne saradnike koji su vam najbliži i koji će vam posvetiti pažnju i preporučiti profesionalnu negu u skladu sa vašim tipom i stanjem kože.

Udruženje profesionalaca za estetiku i očuvanje zdravlja EstetikPro

011 2685398

0641618637

milica@estetikpro.rs

Previous ArticleNext Article