Aparaturna nega lica

JPOA obuke - Aparaturna nega lica

Udruženje profesionalaca za estetiku i očuvanje zdravlja EstetikPro ima status Javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih za izvođenje programa obuka za aparaturnu negu lica.

Rešenje je izdato od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja br. rešenja 611-00-02313/2017-03 sa datumom 18.05.2018. god.

Ova obuka je jedinstvena i prva na teritoriji Srbije koja ima odobrenje od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kompetencije proizilaze iz programa kozmetički tehničar a program obuhvata teorijsku i praktičnu nastavu u trajanju od 200 časova. Program obuke se izvodi u moderno opremljenom salonu uz primenu najsavremijih aparata i profesionalnih preparata,  izvode je visoko edukovani profesori sa višegodišnjim profesionalnim iskustvom i licencama za rad u nastavi.

Nastava obuhvata rad, iz oblasti aparaturnih tretmana nege, sa strukovnim estetičarem specijalistom medicinske estetike koji kroz veliki broj časova polaznike osposobljava za rad na sledećim aparatima:

  • ultrazvučna špatula
  • mikrodermoabrazija
  • fototerapija
  • termoterapija
  • terapija kiseonikom
  • mezoporacija
  • radiotalasni lifting
  • ultrazvuk
  • manuelna i aparaturna masaža lica, vrata i dekoltea

Časovi se realizuju kroz rad na modelima u maloj grupi sa maksimalno 4 polaznika.

Obuka obuhvata časove i rad sa primarijusom dr spec. dermatologije kako bi polaznici stekli osnovna znanja o značaju dermatologije u kozmetičkoj nezi. Cilj ovih časova je da polaznici po završetku umeju da prepoznaju određene poremećaje kože kako bi znali ispravno da postupaju u svom samostanom radu.

Za samostalan rad u ovoj oblasti nege jako je važno i dobro poznavanje kozmetičkih preparata i sirovina, zbog toga je obukom predviđen i rad sa farmaceutom spec. kozmetologije. Teme iz ove oblasti su: klase kozmetičkih preparata; kozmetičke sirovne biljnog, životinjskog, mineralnog i sintetičkog porekla; preparati za čišćenje kože, preparati za negu i zaštitu kože (dnevne, noćne kreme, serumi, tonikumi, kreme za zaštitu od UV zračenja…); kozmetičke maske i pakovanja, pilinzi; preparati za masažu.

Kako je cilj obuke da se polaznici osposobe za samostalni rad i usavrše u oblasti nege kože određeni broj časova posvećen je i: prvoj pomoći, bezbednost i zaštita na radu, postupci dezinfekcije i sterilizacije, menađžment i poslovanje.

U skladu sa obavezama i propisanim Zakonom o obrazovanju odraslih (“Sl. glasnik RS”, br. 55/2013, 88/2017 – dr. zakon i 27/2018 – dr. Zakon) i pratećim podzakonskim propisima, Udruženje EstetikPro kao javno priznati organizator obrazovanja odraslih sprovodi obuku i po uspešno okončanim obukama polaznicima izdaje uverenje.

Da bi polaznik stekao UVERENJE neophodno je da položi završni ispit provere usvojenosti praktičnih i teorijskih znanja.

Takođe, ovim putem obaveštavamo sve polaznike obuke, da Udruženje EstetikPro u zakonom propisane svrhe prikuplja podatke o ličnosti i vodi u skladu sa Zakonom propisane evidencije.

Po završetku obuke vrši se provera praktičnih veština i teorijskih znanja čime se stiče kvalifikacija i dobija uverenje koje je zvanični dokument sa grbom Republike Srbije. Ovo uverenje vam daje pravo da radite ili otvorite kozmetički salon.

Obuka je namenjena i početnicima koji žele da se upuste u svet primenjene kozmetologije ali i onima koji već rade u kozmetičkim salonima a nemaju adekvatnu diplomu kao i za one koji žele da unaprede svoja znanja i savladaju nove veštine.

Udruženje svim polaznicima pruža podršku prilikom daljeg rada kroz programe radionica, predavanja, kongresa ali i pri otvaranju kozmetičkih salona. Na raspolaganju su Vam naše iskustvo, znanje, poverenje i stučnost.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na br. 066414070 ili putem maila: milica@estetikpro.rs