Kozmetički tehničar

Kozmetički tehničar

Kozmetički tehničar je četvorogodišnje zanimanje čiju kvalifikaciju možete steći kroz redovno školovanje ili putem prekvalifikacije i dokvalifikacije. U proces dokvalifikacije ili prekvalifikacije možete krenuti u bilo kom životnom dobu i trenutku, ukoliko želite da steknete kvalifikacije kozmetičkog tehničara i pravo na rad u kozmetološkim centrima, kozmetičkim salonima, spa i wellnes centrima.

Kozmetički tehničar se osposobljava da samostalno sprovodi kozmetoterapijske, estetske i dekorativne tretmane lica, tela, ruku i stopala. Pod ovim se podrazumevaju različiti oblici aparaturne i manuelne masaže, manikir, pedikir, depilacija, tretmani lica i tela, krio procedure, termoterapijske procedure, hidroprocedure, aromaterapijske procedure, elektroterapija, fototerapija, a sve sa ciljem adekvatnog zbrinjavanja estetskih problema zavisno od stanja i tipa kože, sprečavanje preranog starenja kože kao i odlaganje samog procesa.

Ukoliko ste završili trogodišnju ili četvorogodišnju školu drugog obrazovnog profila možete otpočeti sa dokvalifikacijom ili prekvalifikacijom tako što na upisu prilažete svedočanstva o prethodno završenoj srednjoj školi. Na osnovu priložene dokumentacije utvrđuje se razlika predmeta koja se mora položiti za svaku školsku godinu. Upravo od broja predmeta koji predstavljaju razliku razlikuje se i ukupna cena školarine. Na kraju se po polaganju svih predmeta koji su utvrđeni pri upisu polaže se stručna matura i stiče se zvanje kozmetički tehničar. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na br 0641926149 ili putem maila office@estetikpro.rs